На Прикарпатті вирубили лісодеревини на понад мільйон гривень

Правоохоронці Прикарпаття повідомили про підозру організованій злочинній групі за незаконну рубку лісодеревини на понад мільйон гривень. Про це повідомляє поліція області.У Уході досудового розслідування...

Правоохоронці Прикарпаття повідомили про підозру організованій злочинній групі за незаконну рубку лісодеревини на понад мільйон гривень.

Про це повідомляє поліція області.У

Уході досудового розслідування правоохоронці встановили, що службові особи одного з лісгоспів на Косівщині діяли умисно і за попередньою змовою організували незаконну рубку лісодеревини. Слідчі повідомили про підозру чоловікам, а суд обрав запобіжний захід.

Злочинну схему викрили цьогоріч оперативники управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області спільно зі слідчими слідчого відділу розслідувань особливо важливих злочинів ГУНП в області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Раніше правоохоронці провели ряд обшуків в лісових господарствах та суб’єктів господарської діяльності в Косівському районі. У результаті поліцейські виявили і вилучили документацію, яка засвідчує порушення у сфері лісового господарства за минулий і поточний роки.

У ході досудового розслідування проведено ряд експертиз. Слідством встановлено, що організованою злочинною групою, у складі якої йдеться про п`ятеро службових осіб, незаконно зрубано 308 м3 деревини, шляхом видачі та виписки незаконних лісорубних квитків. Цим самим підозрювані завдали збитки державі в сумі понад мільйон гривень.

Також слідчим суддею задоволено клопотання про накладення арешту на ліквідний залишок деревини у кількості 948,5 м3.Слідчі повідомили про підозру п’ятьом особам у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 3 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення організованою групою) ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.

Судом обрано підозрюваним запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та відсторонено від посад.

Читайте також: Бракує грошей. На Верховинщині 3 роки не можуть вивезти сміття з полігону

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...