Калуська центральна райлікарня відновлює роботу у звичному режимі

У Калуській центральній районній лікарні впродовж останніх двох тижнів лікуються в середньому 10-15 хворих на коронавірусну інфекцію. Їх госпіталізовують у пульмонологічне відділення. Всі інші...

У Калуській центральній районній лікарні впродовж останніх двох тижнів лікуються в середньому 10-15 хворих на коронавірусну інфекцію. Їх госпіталізовують у пульмонологічне відділення. Всі інші перейшли у звичайний режим роботи, пише Суспільне Карпати.

Про це на оперативній нараді у міського голови Калуша повідомив головний лікар закладу Іван Красійчук.

“Ситуація нормалізувалася. Решта відділів працюють у звичайному режимі. Додатково було на базі кардіологічного відділення розгорнуто звичайні “пульмонологічні” ліжка, бо вся увага була звернена на коронавірус, а виявляється, що є ще й інші захворювання, проблеми. Ми це по ходу перепрофільовували”, — каже Красійчук.

У Калуській міській лікарні станом на 4 червня було семеро хворих на коронавірусну інфекцію. За тиждень госпіталізували шестеро людей із COVID-19. Про це розповів директор закладу Микола Гудим. За його словами, у медзакладі є все необхідне, щоб лікувати пацієнтів: “Є кисень, бочки із 2,7 тонни, є і в балонах. Є і медикаменти, засоби”.

Заступник директора з медичного обслуговування Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Тарас Бандура повідомив, що впродовж тижня зробили 129 ПЛР-тестів, з них 7 були позитивними. У п’ятницю поліклініка отримала нову партію вакцини Pfizer. Нею будуть щепити медиків та вчителів.

Читайте також: У Яремче проходять екстремальні змагання веслувальників на річці Прут. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...