Закарпатські полонини масово розквітли нарцисами і тирличем. ФОТО

На Рахівщині біля підніжжі гори Близниця рясно зацвіли дикі нарциси й рідкісний тирлич. Про це повідомила пресслужба Рахівського лісового дослідного господарства у Фейсбуці, передає “Укрінформ”. ...

На Рахівщині біля підніжжі гори Близниця рясно зацвіли дикі нарциси й рідкісний тирлич.

Про це повідомила пресслужба Рахівського лісового дослідного господарства у Фейсбуці, передає “Укрінформ”

Як зазначили лісівники, нарцис вузьколистий, що в першій половині травня масово цвіте у відомій для туристів Долині нарцисів на Хустщині, зараз вкрив луки у високогірних масивах Рахівського дослідного господарства – біля гори Близниця. В урочищі Тростянець Квасівського лісництва квітами вкрита вся полонина Шиса. 

Лісівники пояснюють, що нарцис вузьколистий поширений в Альпах, на Балканах i в Карпатах на висотах 900-2000 над рівнем моря. Тому, в умовах субальпійського і альпійського поясів Свидовецького хребта і Марамороського кристалічного масиву, нарцис почувається дуже добре і місцями утворює менш щільні зарості, ніж в Долині нарцисів. 

Окрім нарциса вузьколистого, карпатські полонини вкрилися символом Альп – квіткою тирлич. Саме її можна побачити на національній символіці і одязі, вишиванках, коробках цукерок, рекламі і т. ін. усіх приальпійських країн.

Читайте також: Прикрапатка здобула бронзу на Чемпіонаті України з легкої атлетики

Категорії
Життя
Новини
Loading...