Скласти ратушу: франківець придумав розвивальну гру “Паперові кам’яниці”. ФОТО

У Франківську придумали і протестували нову розвивальну гру “Паперові кам’яниці – PaperBuildingsIF”. Ідея проєкту належить франківцю Денису Овчару. “Колись у сиву давнину мені до рук...

У Франківську придумали і протестували нову розвивальну гру “Паперові кам’яниці – PaperBuildingsIF”.

Ідея проєкту належить франківцю Денису Овчару.

“Колись у сиву давнину мені до рук потрапила паперова модель якогось човна. Виріж і склади. Пам’ятаю, як заганяв маму у ступор наївними питаннями: “А будинки бувають? А чого нашої ратуші нема?”. Минуло 40 років. Іграшок-розвивалок — неміряно. Париж, Нью-Йорк, Азія, Америка. А ратуша є? Є! Знайомтеся: Ратуша Івано-Франківська, паперова модель до складання“, – презентував на своїй сторінці в мережі автор.

Денис Овчар розповів, що проєкт розроблявся неспішно цілий рік. Як почали клеїти першу версію – виявилося, що деякі деталі занадто малі та складні. Спростили. Знову спробували – забагато деталей, знову переробили. Найбільше мороки було з карнизами кожного ярусу, пригадує автор. Спробували викинути їх і замінити малюнком — ратуша стала куцою і невпізнаваною. Тому карнизи лишилися, але в полегшеному варіанті.

Скласти ратушу: франківець придумав розвивальну гру "Паперові кам'яниці" 2

Теперішня – п’ята версія моделі франківської ратуші. У ній уже тільки 36 деталей.

Паперова модель ратуші виконана у масштабі: 1:130. Габаритні розміри готової моделі: 25*25*29 см (якраз по розміру книжкової полиці). Орієнтовний час для складання: 2 дні.

Для складання моделі знадобляться: простий олівець, лінійка (бажано металева), ножиці, макетний ніж, клей ПВА, пензлик.

Скласти ратушу: франківець придумав розвивальну гру "Паперові кам'яниці" 3

Більше опису та порад, як складати – на сторінці проєкту

Остаточну версію моделі, допомагали тестувати учні школи “Невгамовні” (на фото) та вчитель історії Володимир Половський.

Скласти ратушу: франківець придумав розвивальну гру "Паперові кам'яниці" 4

Денис Овчар також розказав, що команда думає і про інші будинки Франківська. Наступною відтворять у папері будівлю драмтеатру. “Сподіваюся, його вдасться його зробити більш легким для моделювання”, – додав автор.

Скласти ратушу: франківець придумав розвивальну гру "Паперові кам'яниці" 5

Першу гру в серії – модель ратуші Міста Франківська, – придбати можна за посиланням. Після оплати можна самостійно забрати гру з 11 до 19 години у точці видачі в центрі Івано-Франківська.

Автор пропонує протестити її дорослим чи склеїти разом із дітьми і повідомити про враження. 

Скласти ратушу: франківець придумав розвивальну гру "Паперові кам'яниці" 6

Читайте також: На Франківщині випав град (ФОТО)

Категорії
Життя
Новини
Loading...