В Івано-Франківську запрацював перший Центр фізичної та реабілітаційної медицини. ФОТО

В Івано-Франківську на початку червня в обласній клінічній лікарні запрацював Центр фізичної та реабілітаційної медицини. Про це повідомляє  КНП “ОКЛ Івано-Франківської обласної ради”. На його...

В Івано-Франківську на початку червня в обласній клінічній лікарні запрацював Центр фізичної та реабілітаційної медицини.

Про це повідомляє  КНП “ОКЛ Івано-Франківської обласної ради”.

На його базі розгорнули десять стаціонарних ліжок.

“Вперше мешканці міста та області отримали шанс проходити фахову реабілітацію після важких захворювань”, – йдеться у повідомленні.

Пацієнтка, на ім’я Лариса, тут другий тиждень. Попередньо проходила лікування у відділенні неврології, куди поступила із Синдромом Гієна-Барре.«Я завжди була фізично активна, а коли зненацька затерпли ноги й руки, аж до повної неспроможності будь-яких рухів, то мене охопила паніка і розпач», – розповідає жінка.Лариса бере зошит і сторінка за сторінкою каліграфічно виводить кожну літеру. Сміється, що колись перевіряла зошити сина-школяра, а нині він перевіряє її писання, коли провідує. Затримуватись тут жінка не збирається, взяла курс на цілковите одужання. «Синдром Гієна Барре – це гостра автоімунна запальна полірадикулонейропатія, яка проявляється млявими парезами й паралічами, порушенням чутливості та вегетативними розладами, – говорить завідувачка Центру Катерина Загородня. – Неврологи призупинили прогресування хвороби, а далі робота за нами, реабілітологами. Вчимо людину заново їсти, ходити, працюємо з наслідками хвороби»

Читайте також: На Прикарпатті зростає вартість бензину та дизпалива

Категорії
Життя
Новини
Loading...