На Франківщині діти з Дніпра проходять тренувальні збори з українського бойового мистецтва хортингу

Більше сорока дітей з Дніпра проходять навчально-тренувальні збори з хортингу в Микуличині на Франківщині. Зокрема, тут команда дівчат готується до міжнародних змагань у Туреччині. Спортсменки боротимуться...

Більше сорока дітей з Дніпра проходять навчально-тренувальні збори з хортингу в Микуличині на Франківщині. Зокрема, тут команда дівчат готується до міжнародних змагань у Туреччині. Спортсменки боротимуться на першому етапі Кубка Світу, пише Суспільне Карпати.

За словами голови ГО “Дніпровська федерація хортингу” Юрія Васецького, хортингом займаються діти від шести до 18 років.

Збори триватимуть два тижні. У серпні до всеукраїнських змагань готуватимуть збірну хлопців.

Восьмирічна Марія Нестеренко – новенька в команді. Займається хортингом чотири місяці. У цей вид спорту дівчинку привів тато.

Марія каже, що її приваблюють тренування та поїздки на змагання. Водночас іноді заняття бувають важкими і навіть болісними.

“Був такий випадок, ми нападали одна на одну. І зовсім випадково моя напарниця зробила мені боляче. Я плакала потім”, – розповідає дівчинка.

Поліна Тітова займається хортингом чотири роки. За цей час неодноразово відвідувала різноманітні чемпіонати. Однак найголовніший спогад – перша золота медаль, яку отримала на змаганнях у Києві. Задля таких результатів Поліна тренується по дві години шість днів на тиждень.

“Я вчуся, йду додому та роблю уроки. Опісля йду на тренування. Потім приходжу додому і відпочиваю”, – каже спортменка.

Десятирічна Уляна Міщанчук також тренується чотири роки. Каже, завдяки тренуванням стала більш дисциплінованою. Крім того, тепер може за себе постояти і дати відсіч, якщо хтось образить.

Дівчина вже виступала на Чемпіонаті України серед учнів, а також на обласних та всеукраїнських змаганнях. Добре пам’ятає своє перше тренування.

“Я тоді прийшла у футболці з вишеньками. І тренер усе тренування називав мене “вишенька”. Ми робили сальто – я дуже боялася, але зробила”, – розповідає Уляна Міщанчук.

Хортинг – національний вид спорту, офіційно зареєстрований в 2008 році. Це змішані єдиноборства, де практикують удари ногами, руками, больові, задушливі і прийоми з боротьби.

За словами Юрія Васецького, під час зборів спортсмени проходять ретельну підготовку.

Категорії
Спорт
Новини
Loading...