У восьми громадах Франківщини шкільні кабінети обладнають сучасним програмним забезпеченням. ФОТО

Вісім територіальних громад Прикарпаття отримали сертифікати на обладнання шкільних кабінетів сучасним програмним забезпеченням – загалом на понад 12 мільйонівгривень. Асоціація міст України (АМУ) нагородила...

Вісім територіальних громад Прикарпаття отримали сертифікати на обладнання шкільних кабінетів сучасним програмним забезпеченням – загалом на понад 12 мільйонівгривень.

Асоціація міст України (АМУ) нагородила ними переможців конкурсу ґрантів із подолання цифрової освітньої нерівності в Україні “Інноваційний прорив”, пише Суспільне Карпати.

“Ми підписали меморандум з Міністерством цифрової трансформації про те, що будемо взаємодіяти у різних сферах життєдіяльності територіальних громад, в тому числі в освіті”, — каже виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан.

За його словами, у держбюджеті є окремі субвенції на оснащення засобами навчання, зокрема й електронними.

“Є сертифіковані програми Міністерства освіти, які ми за меморандумом впроваджуємо в наших громадах. Але субвенція з держбюджету не може покрити всього комплексу, а тільки 25 відсотків, — мовить Олександр Собожан. — Тому ми маємо домовленість з авторами цього курсу про ґрантову допомогу для територіальних громад, щоб охопити більшу кількість класів, але це стосується тільки початкової школи”.

На Франківщині у восьми громадах шкільні кабінети обладнають сучасним програмним забезпеченням

Нагородження сертифікатами відбулося під час відкриття оновленого офісу Регіонального відділення АМУ.На Франківщині у восьми громадах шкільні кабінети обладнають сучасним програмним забезпеченням

“Це подарункові сертифікати на сучасне програмне забезпечення, яке дозволяє в період пандемії організувати навчання як традиційно в класі, так і дистанційно. Це надсучасна освітня платформа”, — каже координаторка освітніх проєктів АМУ Лариса Почечун і додає, що вчителі попередньо пройшли безкоштовне навчання, як працювати з новими освітніми продуктами.

За словами Лариси Почечун, АМУ бере на себе частину освітніх проблем громад, тому що є такі напрямки, які держава не фінансує. Ці сертифікати, каже координаторка, допоможуть, наприклад, при вивченні математики, в інклюзивній та дошкільній освіті. На Франківщині у восьми громадах шкільні кабінети обладнають сучасним програмним забезпеченням

Яремчанська громада, приміром, отримала сертифікат на півтора мільйона гривень на обладнання сучасними електронними освітніми ресурсами п’яти кабінетів початкової освіти, п’яти кабінетів математики, п’яти кабінетів початкової освіти для інклюзивного навчання та п’яти закладів дошкільної освіти. Сертифікати на різні суми отримали також Івано-Франківська, Вигодська, Заболотівська, Космацька, Перегінська, Печеніжинська і Поляницька територіальні громади.

Читайте також: МФК “Прикарпаття” залишили дев’ятеро футболістів

Категорії
Життя
Новини
Loading...