Сміттєпереробний завод на Франківщині: ОДА оголосила про співпрацю з КП “Полігон”

Івано-Франківська обласна державна адміністрація співпрацюватиме з міською радою щодо вирішення питання про виділення землі під будівництво сміттєпереробного заводу в Івано-Франківську. Про це Суспільному Карпати...

Івано-Франківська обласна державна адміністрація співпрацюватиме з міською радою щодо вирішення питання про виділення землі під будівництво сміттєпереробного заводу в Івано-Франківську.

Про це Суспільному Карпати повідомив директор юридичного департаменту ОДА Сергій Пилипака.

29 червня на оперативній нараді керівництво полігону в селі Рибне Ямницької територіальної громади повідомило, що четвертий рік просить в обласної влади 10,5 гектарів землі для розширення сміттєзвалища і будівництва сміттєпереробного заводу.

Як розповів виконувач обов’язків директора КП “Полігон ТПВ” Юрій Мороз, 30 червня в Івано-Франківській ОДА відреагували на прохання.

“Після наради (29 червня — ред.) мені надійшов лист від ОДА, де є досить багатонадійні речі. Вони подали багато запитів в різні інстанції. З’ясувалося, що правонаступником цих земель площею 10,5 гектарів може бути Львівський обласний військовий комісаріат. Тепер вони звернулися до головного управління Держгеокадастру в області з питанням, чи правомірно використовує Прикарпатський військовий лісгосп ці землі”, – каже Юрій Мороз.

За словами директора юридичного департаменту ОДА Сергія Пилипаки, зараз намагаються визначити належного правокористувача ділянкою. Каже, відправляли необхідні запити, щоб з’ясувати правовий статус земельної ділянки.

“Нам надійшло занадто багато відповідей. Станом на сьогодні виникла цікава ситуація, згідно якої в нас з одного боку є відповідь від Держгеокадастру, яка встановлює, що вказана земельна ділянка належить до Прикарпатського військового лісгоспу”, – каже Сергій Пилипака.

Проте, з його слів, правовстановлюючі документи, на основі яких лісгосп володіє цими землями, відсутні.

“З іншого боку в нас є — з планово-картографічними матеріалами, які накладаються на цю ділянку. Вони свідчать про те, що вказана земельна ділянка перебуває в користуванні Прикарпатського військового лісокомбінату, який зі свого боку був підрозділом Прикарпатського військового округу. А його правонаступником є Львівський військовий комісаріат”, – розповів директор юридичного департаменту.

За словами Сергія Пилипаки, чекатимуть на офіційну відповідь від головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області. Каже, це може зайняти два місяці. Після цього будуть визначатися з алгоритмом дій.

Сергій Пилипака повідомив Суспільному, що й надалі готові допомагати Івано-Франківській міській раді з вирішенням цього питання, зокрема йдеться про юридичну і консультаційну допомогу.

Читайте також: Через погіршення погодних умов можливі затримки потягів

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...