За пів року на Франківщині зареєстрували три підозри на пташиний грип

Від початку 2021 року на Франківщині зареєстрували три підозри на пташиний грип. Жоден з випадків захворювання не підтвердився. Про це розповів начальник Управління безпечності харчових...

Від початку 2021 року на Франківщині зареєстрували три підозри на пташиний грип. Жоден з випадків захворювання не підтвердився.

Про це розповів начальник Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Іван Васьків, передає “Суспільне“.

За результатами досліджень виявили, що це були захворювання сальмонельозу, пастереліозу та інші.

Після того, як ми отримуємо повідомлення про підозру на пташиний грип, виїжджає група спеціалістів ветеринарної медицини і лабораторної діагностики. Проводять відбір патологічного матеріалу, відправляють в лабораторію, а далі отримуємо результат від ПЛР-дослідження в реальному часі, – розповідає Іван Васьків.

Цей метод дослідження в Україні проводять не всі лабораторії, тому до Івано-Франківської державної регіональної лабораторії Держпродспоживслужби звертаються і з інших областей. Зокрема, Чернівецької, Закарпатської, Львівської, Тернопільської та Волинської.

За словами Івана Васьківа, лікування від пташиного грипу немає, вакцинопрофілактики теж.

Категорії
Новини
Новини
Loading...