Кабмін погодив нову кандидатуру на посаду голови Франківської ОДА

Кабінет міністрів України погодив звільнення Андрія Бойчука з посади голови Івано-Франківської облдержадміністрації. Таке рішення уряд ухвалив під час засідання 7 липня. Крім того, на...

Кабінет міністрів України погодив звільнення Андрія Бойчука з посади голови Івано-Франківської облдержадміністрації. Таке рішення уряд ухвалив під час засідання 7 липня. Крім того, на засіданні провели співбесіду з кадидаткою на посаду голови Франківської ОДА Світланою Онищук, пише Суспільне Карпати.

“Кабмін розглянув питання погодження звільнення за угодою сторін голови Івано-Франківської ОДА і погодження призначення голови ОДА, — сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль. — Провели співбесіду з кандидаткою на цю посаду Світланою Онищук. Напередодні вона пройшла співбесіду з міністром розвитку громад та територій і отримала позитивні відгуки”.

У своїй промові Світлана Онищук розповіла про те, над чим працюватиме насамперед, — реформою децентралізації, якою вона займалася на посаді заступника голови ОДА.

“Реформа має вплив на якість життя громадян, зараз важливо, щоб вона якісно працювала. У нас є 62 громади. Тому першочергово – це налагодження комунікації державної влади з органами місцевого самоврядування. Пропоную створення офісу децентралізації для налагодження такої співпраці, для допомоги громадам”, – каже Світлана Онищук.

Також свої зусилля кандидатка хоче спрямовувати на те, щоб перетворити Прикарпаття на “привабливий потужний європейський центр”. Зокрема, хоче ефективніше розвивати програму “Велике будівництво”, щоб збільшити туристичний потенціал області. Світлана Онищук також зазначила, що зверне увагу на розвиток інфраструктури області, соціально-економічним розвитком області, соцзахистом населення та питанням охорони здоров’я.

Члени Кабміну погодили кандидатуру Світлани Онищук на посаду голови ОДА.

Що відомо

Світлана Онищук народилася 7 січня 1984 року в селищі Заболотів, що на Коломийщині. У 2004 році закінчила факультет “Економіка і підприємництво” за фахом бухгалтер-економіст у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника, а у 2005 році — “Правознавство”.

Світлана Онищук — докторка наук з державного управління, доцентка кафедри цивільного права. У 2016 отримала почесну грамоту Кабінету Міністрів України, у 2018 — почесне звання “Заслужений юрист України”.

Трудова діяльність

Із жовтня 2002 до вересня 2006 року працювала юридичною консультанткою приватної агрофірми. Упродовж наступних шести років викладала на кафедрах цивільного права та процесу та економіко-правових дисциплін. Також була доценткою кафедри цивільного права.

З січня 2012 до вересня 2014 — доцентка кафедри державного управління та місцевого самоврядування Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. У 2012 два місяці працювала радником патронатної служби голови Коломийської районної державної адміністрації. Того ж року була начальницею відділу аналітичного забезпечення та взаємодії з громадськістю і ЗМІ управління організаційної та кадрової роботи Національного агентства України з питань державної служби (Київ).

З квітня 2012 по травень 2015 очолювала управління державної служби Головного управління державної служби України в Івано-Франківській області. А з 2015 по 2019 роки була начальницею Міжрегіонального управління Національного агентства з питань державної служби в Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях.

З 2015 до 2019 — професорка кафедри публічного управління та адміністрування Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. З вересня 2019 і до цього часу займала посаду заступниці голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, Андрія Бойчука президент призначив на посаду голови Франківської ОДА 24 грудня 2020 року.

Категорії
Влада
Новини
Loading...