На Прикарпатті отруїлися 12 дітей та дорослий

Сьогодні, 7 липня, Держпродспоживслужбі повідомили про захворювання на харчову токсикоінфекцію у 12 дітей до 18 років та дорослого, що перебували у відпочинковому комплексі “Вілла...

Сьогодні, 7 липня, Держпродспоживслужбі повідомили про захворювання на харчову токсикоінфекцію у 12 дітей до 18 років та дорослого, що перебували у відпочинковому комплексі “Вілла “Затишна”.

Група дітей прибула на відпочинок із Коростеня Житомирської області 5 липня власним автобусом для святкування закінчення гімназії. Група складалася із 21 дитини віком 17 років, 2 – х дорослих, що супроводжували, та 3-х батьків.

У дорозі діти вживали продукти харчування приготовлені вдома та купляли по дорозі. В готелі відпочивальники вживали їжу, яку взяли з дому, куплену по дорозі та приготовлену в закладі відпочинку (власноруч та працівниками закладу (обід, вечеря).
Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби області.

Захворювання розпочалося в другій половині дня (проявлялося нудотою, блювотою, підвищенням температури тіла до 37,2 С, болем в животі, в деяких – проносом). О 23:00 год. 6 липня 12 дітей і один із батьків були госпіталізовані до інфекційного відділення лікарні Яремчі, попередньо з харчовою токсикоінфекцією. Стан хворих – середньої важкості.

Станом на 15 год. 07.07.2021 р. госпіталізовано 13 осіб, із них 12 дітей до 18 років. Ймовірна причина спалаху – вживання недоброякісних харчових продуктів.Протиепідемічні заходи тривають.

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...