У Франківську на дорогу майже два тижні витікає водопровідна вода

У Франківську майже два тижні водопровідна вода витікала на дорогу на вулиці Української Дивізії. Голова ОСББ одного із будинків Надія Днесь каже, що таке...

У Франківську майже два тижні водопровідна вода витікала на дорогу на вулиці Української Дивізії. Голова ОСББ одного із будинків Надія Днесь каже, що таке трапляється тут двічі-тричі на рік, однак цього разу витік триває найдовше, пише Суспільне Карпати.

Відео витоку на вулиці Української Дивізії оприлюднила на одній із Facebook-спільнот франківка Анжеліка Гавриш. За словами голови ОСББ Надії Днесь, після того, як у багатоповерхівці підтопило підвали, люди звернулися в “Івано-Франківськводотехпром”. Працівники підприємства вперше приїхали на місце витоку минулого тижня. Роботи тривають і досі.

“Тече вода уже другий тиждень, тече великим напором. Великі втрати, які нікого не цікавлять, крім мешканців цього будинку, підвали яких затоплені, – говорить Надія Днесь. – Вода текла таким серйозним потоком. По-перше, це настільки шумить, що мені мешканці жалілися, що спати не можуть. Вона лилася водоспадом. Шум – до четвертого поверху”.

Фахівчиня зі зв’язків з громадськістю та пресою “Івано-Франківськводоекотехпрому” Христина Донецька називає причиною витоку води старі мережі. Каже, роботи затягнулися через те, що потрібно було очистити водопровідний колодязь.

“Під час капітального ремонту дороги залишки асфальтно-бетонної суміші скинули у водопровідний колодязь, — пояснює Христина Донечька. — Підрядна організація, на жаль, не усунула за собою недоліки, тому ми були змушені власними силами очищувати колодязь. За цим об’єктом ведуться підготовчі та ремонтні роботи, аби ліквідувати старий аварійний водопровід та перепід’єднати житлові будинки до новозбудованого водопроводу”.

За її словами, аварію планують ліквідувати сьогодні до 20-ї години.

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...