На Коломийщині відбулося традиційне паломництво до цілющого джерела “Білі криниці”. ФОТО

6 липня, напередодні величного свята Різдва Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоана, відбулось традиційне щорічне паломництво вірних Коломийської Єпархії до цілющого джерела “Білі криниці”...

6 липня, напередодні величного свята Різдва Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоана, відбулось традиційне щорічне паломництво вірних Коломийської Єпархії до цілющого джерела “Білі криниці” в селі Марківка Печеніжинського благочиння.

З благословення Преосвященного Єпископа Коломийського і Косівського Юліана, хресний хід, Акафіст до Святого Іоана Хрестителя та Чин Малого освячення води очолив секретар Єпархіального управління, настоятель Храму Різдва Пресвятої Богородиці села Слобода, Печеніжинського благочиння митр. прот. Юрій Бровчук, повідомляє пресслужба Коломийської єпархії.

Хресна хода до цілющого джерела “Білі криниці” розпочалася від місцевого Храму, пише Дзеркало медіа.

По дорозі, біля кожної каплиці, духовенством читалося Святе Євангеліє та підносились святі молитви.

Біля джерела священиками Коломийської Єпархії був відслужений Акафіст до Святого Пророка Предтечі і Хрестителя Господнього Іоана та Чин Малого освячення води.

Після відпусту митр. прот. Юрій Бровчук звернувся до присутніх зі словом зворушливої повчальної проповіді та передав вітання і молитовне благословення від Керуючого Коломийською Єпархією, Преосвященного Владики Юліана.

На завершення митр. прот. Юрій Ужитчак окропив усіх вірних освяченою водою.

Читайте також: Франківець здобув друге місце на чемпіонаті Європи з легкої атлетики

Категорії
Життя
Новини
Loading...