На Івано-Франківщині розпочалася жнивна кампанія

На Прикарпатті аграрії розпочали жнива. Про це повідомляють на сайті Івано-Франківської обласної державної адміністрації, пише Суспільне Карпати. Деякі сільськогосподарські підприємства вже зібрали озимого ячменю з 500 гектарів....

На Прикарпатті аграрії розпочали жнива. Про це повідомляють на сайті Івано-Франківської обласної державної адміністрації, пише Суспільне Карпати.

Деякі сільськогосподарські підприємства вже зібрали озимого ячменю з 500 гектарів.

Цьогоріч на Прикарпатті планують зібрати зернових культур на 155 тисячах гектарах, з них ранніх зернових – із 84,5 тисяч гектарів.

На полях Прикарпаття цього року працюватимуть 950 зернозбиральних комбайнів. Окрім того, з інших регіонів планують залучити ще 160 комбайнів.

Наразі аграрії підготували токи, зерносклади та елеватори для приймання зерна. Зокрема, в області працюватимуть 10 хлібоприймальних елеваторів та 200 зерносховищ, в яких може вміститися приблизно 190 тонн урожаю.

В департаменті агропромислового розвитку ОДА очікують отримати валовий збір на рівні минулого року – 826,5 тисяч тонн. Триватимуть жнива на Франківщині впродовж 15-20 робочих днів.

Читайте також: Град та шквали: на Прикарпатті передали штормове попередження

Категорії
Життя
Новини
Loading...