У Франківську за куріння дітей на батьків склали протоколи

8 липня робоча група з питань виявлення фактів продажу алкоголю і тютюну неповнолітнім провела рейд вулицями Івано-Франківська. Виявили ряд порушень. Про це повідомляють на фб-сторінці “Тверезий...

8 липня робоча група з питань виявлення фактів продажу алкоголю і тютюну неповнолітнім провела рейд вулицями Івано-Франківська. Виявили ряд порушень.

Про це повідомляють на фб-сторінці “Тверезий Франківськ”, передає “Галка”.

Впродовж чотирьох годин членами робочої групи було виявлено:

– двох неповнолітніх дівчат 15 і 16 років, які серед смітника курили цигарки і нічого поганого в цьому не бачили;
– нічого поганого в курінні електронних сигарет не бачила і група підлітків на Вічевому майдані, більше того окремі з дітей навіть запевняли, що батьки знають про їхні схильності й не забороняють їм;
– приємним здивуванням для трійко хлопців десятикласників було те, що на дитячому майданчику поруч із молодою мамою і її немовлятком виявляється не можна курити.

В рамках останнього епізоду на місце події було викликано батьків неповнолітніх хлопців на яких працівниками відділу ювенальної превенції було складено 2 протоколи за ст. 175 (1) Кодексу України про адміністративні правопорушення, зокрема куріння в заборонених місцях.

Нашим приємним здивуванням було почути слова вдячності від батьків, чиї діти курили на дитячому майданчику. Ми хочемо наголосити, що завданням робочої групи є не покарання та притягнення до відповідальності, а в першу чергу привернення уваги дорослих до власних дітей та того чим вони займаються у вільний час, зокрема в часі літніх канікул.
Наполегливо звертаємося до батьків, будьте уважні до своїх дітей!, – йдеться у дописі.

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...