На Прикарпатті жінку позбавили батьківських прав через алкоголізм

Вчора у залі засідань виконавчого комітету міської ради відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини. Комісія розглянула вісім справ стосовно неповнолітніх. На порядку...

Вчора у залі засідань виконавчого комітету міської ради відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини. Комісія розглянула вісім справ стосовно неповнолітніх.

На порядку денному, серед інших справ, розглядалося питання про можливість та доцільність позбавити батьківських прав мешканку Франківщини Світлану (прізвища не вказуємо з етичних міркувань) стосовно її трьох неповнолітніх дітей, пише Репортер.

Працівник служби захисту дітей повідомила, що 10.12.2013 року рішенням Івано-Франківського міського суду у жінки було відібрано без позбавлення її батьківських прав трьох дітей. Діти перебувають на обліку як позбавлені батьківського піклування і весь цей час знаходилися під опікою монахині. За словами соціального працівника, за цей час жінка ні разу не відвідала дітей.

На засіданні були присутні опікун та дві старші доньки. За словами дітей, з мамою спілкуються телефоном, про те, аби їх забрати до себе, жінка нічого не говорить.

Наразі мати трьох неповнолітніх дітей проживає в селищі Отинія Коломийського району. При перевірці соціальні служби з’ясували, що жінка зловживає спиртними напоями, ніде не працює, санітарні умови помешкання незадовільні.

На підставі отриманих даних комісія з питань захисту прав дитини вирішила доцільним позбавити батьківських справ матір трьох дітей.

Категорії
Життя
Новини
Loading...