В Івано-Франківську боржникам газ відключатимуть і контролери

Функції контролерів ПАТ «Івано-Франківськгаз» розширилися. Відтепер вони мають право на виконання газонебезпечних робіт. Зокрема, у разі непогашення заборгованості за надані послуги та після письмового...

Функції контролерів ПАТ «Івано-Франківськгаз» розширилися. Відтепер вони мають право на виконання газонебезпечних робіт.

Зокрема, у разі непогашення заборгованості за надані послуги та після письмового попередження, відключати споживачів від системи газопостачання методом опломбування без втручання в герметичність системи, повідомляє прес-служба компанії.

З грудня 2014 року Навчальний центр товариства проводить відповідні навчання для всіх контролерів районних управлінь, а це понад 350 працівників. Практичні і теоретичні знання як перекривати газопостачання та пломбувати прилади наразі уже здобули спеціалісти п’яти УЕГГ: Івано-Франківського, Коломийського, Рогатинського, Калуського та Долинського. До кінця березня навчання пройдуть усі управління.

«Такі навчання ми проводимо з метою зменшення навантаження на працівників внутрібудинкової служби. Це дозволить ВБС більше часу приділяти проведенню планового технічного обслуговування, яке здійснюється з ціллю виявлення витоків газу та запобігання виникнення аварійних ситуацій», – розповідає керівник Навчального центру Володимир Василевич.

До функцій контролера також входять: зняття показників газового лічильника, перевірка цілісності пломб на ньому; звірка відповідності фактично встановлених газових приладів, їх марки та типи, згідно записам інвентаризаційної картки; окрім того, попереджати споживачів про наявність заборгованості за послуги з газопостачання. Натомість споживач, згідно чинного законодавства, зобов’язаний забезпечити доступ контролера газового господарства до житлових та підсобних приміщень, де розташовані газові прилади і пристрої, лічильники газу.

 Джерело:Фіртка

Категорії
Життя
Новини
Loading...