Ляшко попередив українців про можливий локдаун восени

Восени Україна може повернутися до локдауну через новий спалах коронавірусу, проте МОЗ намагається зробити все, щоб уникнути жорстких карантинних обмежень. Про це заявив голова Міністерства...

Восени Україна може повернутися до локдауну через новий спалах коронавірусу, проте МОЗ намагається зробити все, щоб уникнути жорстких карантинних обмежень.

Про це заявив голова Міністерства охорони здоров’я Віктор Ляшко в інтерв’ю РБК-Україна.

Він зазначив, що чинні на сьогодні обмеження відповідають епідеміологічній ситуації в країні.

Постанова про карантин у нас діє. І у разі, якщо ми будемо бачити зростання за нашими показниками, ми будемо готові переводити певні області, країну в жовтий, помаранчевий або в червоний рівень епідемічної небезпеки. Адаптивний карантин, який був нами розроблений уже для весняного періоду, дієвий і ефективний, тому ми будемо його дотримуватися, якщо буде зростання випадків, – сказав Ляшко.

Міністр закликав людей старше 60 років робити щеплення.

Якщо в нас люди, старші 60 років, будуть вакциновані хоча б на 80%, то потенційне зростання кількості випадків для нашої системи охорони здоров’я буде некритичним, – зазначив Ляшко.

Голова МОЗ уточнив, що саме люди старшого й похилого віку як найбільш вразлива група найчастіше інфікувалися коронавірусом і мали негативні наслідки для здоров’я. Також серед них була зареєстрована найбільша кількість смертей.

За його словами, стратегічно готуватися до таких спалахів, які були в жовтні 2020-го і в березні 2021 року – це досить тривалий процес.

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...