Споживачі без газових лічильників будуть відключені від газопостачання – Міненерго

Населення України, яке не встановило газові лічильники, і при цьому використовує газ виключно для приготування їжі, буде відрізано від газопостачання. Про це сказано у відповіді...

Населення України, яке не встановило газові лічильники, і при цьому використовує газ виключно для приготування їжі, буде відрізано від газопостачання.

Про це сказано у відповіді Міністерства енергетики на запит УНІАН щодо забезпечення населення приладами обліку газу. Йдеться про 2 мільйони споживачів, які будуть відрізані від газопостачання у 2023 році.

Зазначається, що, згідно з положеннями закону “Про забезпечення комерційного обліку природного газу”, постачання природного газу споживачам тільки для приготування їжі здійснюватимуться виключно за умови його комерційного обліку з 1 січня 2023 року.

Станом на сьогодні не забезпечено стовідсотковим комерційним обліком природного газу населення, яке проживає у квартирах і приватних будинках, в яких природний газ використовується тільки для приготування їжі, – сказано в повідомленні Міністерства.

Згідно з даними Міненерго, в Україні з 12,4 млн споживачів не оснащені індивідуальними лічильниками газу 2,25 млн домогосподарств, з них більша частина – 2,15 млн – це ті, хто використовують блакитне паливо тільки для приготування їжі.

При цьому половина цих споживачів мають будинкові лічильники газу, а друга половина – близько 1,1 млн – домогосподарств взагалі не мають приладів обліку.

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...