За необґрунтовані тарифи на воду прикарпатцям повернуть понад 18 мільйонів гривень

Держпродспоживслужба Івано-Франківщини зобов’язала повернути споживачам понад 18,27 млн грн необґрунтовано нарахованої плати за послуги централізованого водопостачання та водовідведення. У другому кварталі 2021 року Головне управління...

Держпродспоживслужба Івано-Франківщини зобов’язала повернути споживачам понад 18,27 млн грн необґрунтовано нарахованої плати за послуги централізованого водопостачання та водовідведення.

У другому кварталі 2021 року Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провело планові заходи державного нагляду (контролю) двох комунальних підприємств, які надають послуги з централізованого водопостачання та водовідведення на дотримання вимог порядку формування, встановлення та застосування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.

У ході перевірки фахівці встановили, що підприємства при встановленні тарифів на послуги порушили процедуру доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та врахування відповідної позиції територіальних громад. Вона спрямована на забезпечення безперешкодного та безоплатного доступу споживачів до вказаної інформації, а також врахування їх пропозицій при вирішенні питань щодо структури цін/тарифів, зміни цін/тарифів.

Крім того, в ході перевірки встановили, що підприємства при нарахуванні споживачам плати за комунальні послуги застосовували нові тарифи в умовах дії договорів, укладених до введення в повному обсязі нового Закону України “Про житлово-комунальні послуги”.

За результатами проведених заходів державного нагляду (контролю) склали акти перевірок, на підставі яких надали приписи щодо усунення порушень встановлення та застосування державних регульованих цін/тарифів, якими зобов’язано суб’єктів господарювання повернути споживачам за період з 01.01.2021 до 01.05.2021 р. необґрунтовано нараховану плату за комунальні послуги шляхом здійснення перерахунків споживачам міст Долина та Городенка на суму 18,27 млн грн та привести тарифи на послуги до вимог чинного законодавства.

Читайте також: На Прикарпатті судитимуть інспекторку митниці.

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...