На Прикарпатті нічна негода залишила без електропостачання понад 150 населених пунктів

Про це повідомили у пресслужбі АТ «Прикарпаттяобленерго». Там нагадали, що протягом ночі з 1 на 2 серпня в області фіксувалися грози, сильний дощ та пориви вітру....

Про це повідомили у пресслужбі АТ «Прикарпаттяобленерго».

Там нагадали, що протягом ночі з 1 на 2 серпня в області фіксувалися грози, сильний дощ та пориви вітру. Вони спричинили масові вимкнення електропостачання через обриви проводів внаслідок падіння гілок та дерев, пошкодження опор, їх падіння, пошкодження траверзів та ізоляторів, пошкодження трансформаторних підстанцій.

Як стверджують енергетики, більшість знеструмлень вдалося оперативно ліквідувати, заживлюючи на резерпні лінії. Втім, станом на 09.00 годину ранку 2 серпня повністю без електропостачання все ж залишалися 14 населених пунктів, зокрема, на Верховинщині, Городенківщині, Долинщині, Калущині, Косівщині, Тисмениччині, Надвірнянщині, Рожнятівщині та Яремчанщини. Крім того, 33 населені пункти області залишалися знеструмленими частково.

Протягом дня 2 серпня ремонті бригади енергетиків продовжують ремонтні роботи у посиленому режимі. Для цього, як зауважили в АТ «Прикарпаттяобленерго», вони забезпечені усією необхідною технікою та матеріалами.

На Прикарпатті нічна негода залишила без електропостачання понад 150 населених пунктів. Фото: пресслужба АТ "Прикарпаттяобленерго"

В результаті напруженої праці ремонтників станом на 16.30 годину 2 серпня кількість знеструмлених населених пунктів вдалося скоротити вдвічі. На вказану годину повністю без електропостачання залишалися лише 9 населених пунктів Прикарпаття, зокрема: села Бистрець, Дземброня, Зелене, Шибене, Новоселиця, Болохів, Завадка, Кулинка, Вороненко. Крім того, частково без електропостачання залишається Вигода, Княжолука, Довпотів, Пняки, Збора, Голинь, Калуш, Студінка, Вістова, Бабин Середній, Бабин, Підпечари, Добротів, Ворохта, Паляниця та Яблуниця.

Ремонтні роботи продовжуються.

Читайте також: В Україну привезуть оригінал Конституції Пилипа Орлика

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...