Через негоду у кількох селах Прикарпаття немає світла

Протягом вечора та ночі з 5 на 6 серпня над Прикарпаттям панувала негода. Сильний дощ, град та вітер став причиною падіння дерев, обривів на...

Протягом вечора та ночі з 5 на 6 серпня над Прикарпаттям панувала негода. Сильний дощ, град та вітер став причиною падіння дерев, обривів на лініях електропередачі та, як наслідок, аварійних вимкнень електропостачання.

Станом на 09:00 повністю без електропостачання залишається с. Рибне Лисецького напрямку. Без світла наразі декілька вулиць Хімчина (Косівщини), Колінців (Тлумаччина), Сільця, Павлівки, Єзуполя (Лисецького напрямку), Городенки, Бурштина (Галицького напрямку), Белелуї та Устя (Снятинщини). На місцях аварій працюють бригади енергетиків, які роблять усе можливе, щоб світло було у кожній домівці. До кінця доби електропостачання обіцяють відновити.

Серед причин знеструмлень обриви проводів через падіння гілок та дерев, пошкодження опор, їх падіння, пошкодження траверзів та ізоляторів, пошкодження трансформаторних підстанцій. Більшість вимкнень ліквідовані, але синоптики попереджають про нові ускладнення погодних умов на вечір 6 серпня. Прогнозують значний дощ та посилення вітру до 20 м/с, що може ускладнити ліквідацію аварійних знеструмлень для бригад.

АТ «Прикарпаттяобленерго» просить з розумінням поставитись до вимкнень у зв’язку із складними погодними умовами. Оскільки вимкнення зачепили багато районів, телефонні лінії кол-центру компанії можуть бути перенавантажені. Дізнатись про стан вимкнення можна на офіційному сайті компанії https://oe.if.ua, вибравши свій регіон на карті вимкнень. Зберігайте спокій та бережіть себе! У негоду тримайтеся осторонь ліній електропредачі та підстанцій, у жодному разі не намагайтесь ліквідувати аварійну ситуацію самостійно! Це небезпечно для Вашого життя.

У випадку виявлення обірваного проводу, пошкодженої підстанції тощо – телефонуйте у кол-центр обленерго, пишіть у приватні повідомлення офіційної сторінки обленерго у Фейсбук https://www.facebook.com/oe.if.ua або телефонуйте на 112.

Категорії
Надзвичайні новини
Новини
Loading...