У яких зонах діятиме вимога про 80% вакцинованих вчителів для роботи шкіл

У регіонах, що перебуватимуть на зеленому рівні епідемічної небезпеки, школи працюватимуть у звичайному режимі, а вимога про 80% вакцинованих педпрацівників у закладі освіти діє...

У регіонах, що перебуватимуть на зеленому рівні епідемічної небезпеки, школи працюватимуть у звичайному режимі, а вимога про 80% вакцинованих педпрацівників у закладі освіти діє у жовтій, помаранчевій та червоній зонах.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі програми “Сніданок з 1+1” сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Саме ця цифра – 80% освітян (в одному закладі освіти, які вакциновані – ред.) – діє на території тих областей, де встановлений жовтий, помаранчевий, червоний рівень епідемічної небезпеки. Якщо діє зелений рівень, як зараз, то ця норма не поширюється, школи відкриваються. Знову ж таки – не чекаємо жовтого, помаранчевого і червоного рівнів, а вакцинуємося, – закликав Ляшко.

Він нагадав, що згідно з умовами адаптивного карантину, у випадку, якщо у регіоні встановлюється рівень епіднебезпеки, вищий за зелений, то в закладах освіти запроваджується дистанційне навчання, якщо колектив закладу освіти не вакцинований на 80%.

При цьому Ляшко наголосив, що вакцинація вчителів добровільна і безкоштовна.

Водночас міністр нагадав, що минулого навчального року при погіршенні епідситуації школи закривалися.

Сьогодні ми даємо шанс школам працювати, якщо буде 80% вакцинованого викладацького складу, тому ми не говоримо, що ми примусово вводимо вчителів в ситуації, коли вакцинація від COVID-19 є обов’язковою. Це один з варіантів, щоб школа працювала під час жорсткіших карантинних обмежень, – сказав Ляшко.

Категорії
Новини
Новини
Loading...