Міська влада звернулася до поліції з вимогою встановити винуватців стихійного сміттєзвалища в Дем’яновому лазі

Стихійні сміттєзвалище – одна з найбільших загальноміських проблем громади Івано-Франківської ОТГ. Про це заявив заступник міського голови – директор департаменту інфраструктури, житлової та комунальної...

Стихійні сміттєзвалище – одна з найбільших загальноміських проблем громади Івано-Франківської ОТГ. Про це заявив заступник міського голови – директор департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Івано-Франківської міськради Михайло Смушак коментуючи запитання журналіста Фіртки.

Відповідаючи на питання, що владі відомо про ситуацію із стихійним сміттєзвалищем поблизу Меморіального комплексу “Дем’янів Лаз” заступник мера зазначив, що минулого департамент отримав повідомлення, що в районі джерела в Дем’яновому лазі невідомі особи будівельними відходами починають вирівнювати ділянку землі. 

“Була сформована відповідна інспекція до якої ввійшли працівники Муніципальної інспекції з благоустрою та самоврядного контролю. Інспекція здійснила виїзд на місце та встановила, що ділянка належить до комунальної власності. Пробували розпитати людей хто возить. На жаль, люди котрі мешкають поруч цього не знають. Ми звернулися до поліції з офіційним зверненням для того, щоб вони встановили винуватців. Далі міська влада вже буде діяти по ситуації” – розповів Смушак.

Щодо того чи буде міська влада ліквідовувати сміттєзвалище чиновник зазначив наступне.

“Те сміття, що можна зібрати буде зібрано силами комунальних підприємств. Коли знайдемо винуватця стягнемо з нього суму затрачених містом коштів. Якщо ж там будуть лише будівельні відходи, які не завдають шкоди навколишньому середовищу, то все залишиться як є до планових робіт на цій ділянці”.

Читайте також:

Категорії
Місто
Новини
Loading...