Мартин каспійський: на Прикарпатті науковці зареєстрували рідкісного птаха

На штучному півострові Бурштинського водосховища камери Галицького національного природного парку зафіксували мартина каспійського, занесеного до Червоної книги України. До цього часу цього птаха не...

На штучному півострові Бурштинського водосховища камери Галицького національного природного парку зафіксували мартина каспійського, занесеного до Червоної книги України. До цього часу цього птаха не реєстрували на Івано-Франківщині.

Про це Суспільному розповів заступник директора з наукової роботи Галицького НПП Володимир Бучко, передає Фіртка.

“Молодий птах випадково залетів на нашу територію. Це вже третій день він гостює на Прикарпатті. Мартин каспійський — взагалі дуже рідкісний птах. Його колонії можна зустріти у Чорноморському заповіднику та Азово-Сиваському національному природному парку”, — розповідає Володимир Бучко.

Довідково:

Мартин каспійський гніздиться від Північно-західного Причорномор’я, через південний Каспій до Великих озер у Монголії. В Україні живе у Причорномор’ї та Приазов’ї, частіше у Каркінітській затоці та на Сиваші. Довжина тіла птаха – 57-60 см, вага – до 2 кг. Гніздиться колоніями різних розмірів або окремими парами.

Читайте також:  Міська влада звернулася до поліції з вимогою встановити винуватців стихійного сміттєзвалища в Дем’яновому лазі

Категорії
Прикарпаття
Новини
Loading...