У ОДА презентували роботу «Кінокомісії Івано-Франківщини»

Сьогодні, 6 серпня, відбулось засідання засідання «круглого» столу на тему «Розвиток кінокомісій в регіонах як частини креативної економіки» за участю представників Ради з питань...

Сьогодні, 6 серпня, відбулось засідання засідання «круглого» столу на тему «Розвиток кінокомісій в регіонах як частини креативної економіки» за участю представників Ради з питань кінематографії та Державного агентства України з питань кіно, повідомляє Івано-Франківська ОДА.

Як відомо, метою проведення засідання стала презентація роботи громадської організації «Кінокомісії Івано-Франківщини» та обговорення перспектив розвитку кіноіндустрії в області.

Учасниками засідання були представники Ради з питань кінематографії Артем Колюбаєв, Юрій Горбунов, Олексій Тритенко, а також голова Державного агентства України з питань кіно Марина Кудерчук.

На зустрічі йшла мова про роботу громадської організації «Кінокомісії Івано-Франківщини», яка вже понад три роки працює в області. Завданням її є сприяння розвитку вітчизняної кіноіндустрії.

Функціями організації є промоція регіону, залучення кінематографів до роботи на Прикарпатті, а такої забезпечення належних умов для створення кінокартин: підбір локацій для зйомок, налагодження співпраці з органами влади, допомога у пошуку молодих талановитих акторів.

Учасники «круглого» столу зійшлися на думці, що розвиток кінематографії – це поштовх до розвитку туризму, культури та економічного зростання. Разом з тим, це можливість через фільми популяризувати регіон та всі його принади.

Читайте також: Мартин каспійський: на Прикарпатті науковці зареєстрували рідкісного птаха

Категорії
Життя
Новини
Loading...