Центр заняності: як пандемія вплинула на ринок праці в Івано-Франківській області

У цьому році на 25 прикарпатців менше отримали фінансову допомогу від Івано-Франківського обласного центру зайнятості на відкриття власної справи у порівнянні з 2020. Про...

У цьому році на 25 прикарпатців менше отримали фінансову допомогу від Івано-Франківського обласного центру зайнятості на відкриття власної справи у порівнянні з 2020.

Про це Суспільному повідомив начальник відділу сприяння працевлаштуванню установи Ігор Сливінський, передає Фіртка.

“У нас є така послуга як одноразова допомога з безробіття для організації підприємницької діяльності. Цією послугою скористалися протягом січня-липня 14 людей. Це — менша цифра, ніж минулого року. Тоді було 39”, – розповідає Ігор Сливінський.

Основною причиною меншої кількості людей, які отримали допомогу з безробіття, керівник називає коронавірусну кризу:

“COVID-19 дуже вплинув на ринок праці, відповідно, у нас не працювала економіка. І зараз є певна заборгованість по допомозі з безробіття. Вона незначна, але як тільки надходять гроші до фонду, ми оплачуємо”.

За словами Ігоря Сливінського, до кінця 2021 року кількість підприємців, які зможуть отримати допомогу, може зрости. В обласному центрі зайнятості сподіваються на збільшення кошторису, адже поки що працюють за тимчасовим бюджетним планом.

Керівник установи розповідає, що цьогоріч кількість працевлаштованих людей в області зросла.

“Майже 10 тис. громадян отримали роботу протягом січня-липня 2021 року, з них 8 тис. — безробітні. Це на три тисячі більше, ніж за відповідний період минулого року. Загалом за сім місяців до центру зайнятості звернулися 14 тис. людей, щоб стати на облік. За аналогічний період минулого року було 18 тис. Зараз на обліку перебуває 9,5 тисяч громадян”, – каже начальник відділу сприяння працевлаштуванню Івано-Франківського ОЦЗ.

Зі слів Ігоря Сливінського, на ринку праці затребуваними професіями залишаються робітничі: 27% – кваліфіковані працівники з інструментом, працівники сфери торгівлі – 26%, робітників з обслуговування машинних механізмів – 18% і фахівці-професіонал – 15%. 7% – це некваліфіковані працівники найпростіших професій.


Читайте також: На Прикарпатті планують запровадити місячні абонементи на проїзд

Категорії
Економіка
Новини
Loading...