За два дні до трагедії у Щепарівцях Ігор Табанюк попереджав слідчих, що з ним може щось статися

Що падіння літака було не випадковим, переконані й рідні загиблого льотчика Ігоря Табанюка, який трагічно загинув 28 липня на Коломийщині. Рідні важають, що смертельну...

Що падіння літака було не випадковим, переконані й рідні загиблого льотчика Ігоря Табанюка, який трагічно загинув 28 липня на Коломийщині.

Рідні важають, що смертельну аварію підлаштували, що це могло бути й убивством на замовлення. Зокрема син І. Табанюка, теж Ігор, розповів, що на його батька останнім часом сипалися погрози, йому влаштовували провокації, й через те він навіть збирався вивезти з Коломиї свою сім’ю й десь заховати якнайдалі від небезпеки, пише ПІК із посиланням на “Галичину”

«У понеділок (26 липня) він заявив слідчому: якщо найближчим часом щось станеться, то є особи – він назвав їх поіменно, – що можуть бути причетними до того. По-друге, на камерах відеоспостереження на летовищі, з якого злітав батько, я не знайшов ніяких записів за той день. Враження таке, ніби їх постирали. І це дуже підозріло. Я написав заяву до поліції», – заявив він.

Річ у тім, як стверджує Табанюк-молодший, що певні люди намагалися «віджати бізнес» пана Ігоря – відбрати відоме не лише в Коломиї тутешнє летовище малої авіації, одним із співвласників, точніше душею якого він був.

Цій справі його батько (а 13 липня йому сповнилося 60) як військовий льотчик у третьому поколінні, майстер вищого пілотажу, інструктор, присвятив останні 20 років, по суті, відродив аеропорт у Коломиї.

«Доти ж то була смуга, заросла травою. Тепер же аеропорт сертифікований за міжнародними стандартами, всі правила виконували», – розповів син.

Він також додав, що саме тоді, коли батько захотів узаконити летовище й орендувати землю під ним, йому почали погрожувати, а територію взялися розділяти.

Читайте також: Прикарпатців попереджають про шкідливі солодощі з Франції

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...