Прикарпаття на 60% готове до опалювального сезону

У рамках підготовки до нового опалювального сезону на Івано-Франківщині налагодили роботу 521 котельні, 31 центрального теплового пункту та відремонтували 199,8 км теплових мереж. Про це...

У рамках підготовки до нового опалювального сезону на Івано-Франківщині налагодили роботу 521 котельні, 31 центрального теплового пункту та відремонтували 199,8 км теплових мереж.

Про це повідомляє Фіртка з посиланням на пресслужбу Івано-Франківської ОДА.

Крім того, замінили на попередньо ізольовано труби на 1,17 км теплових мереж, 6 котлів на котельнях місцевих рад, а також підготовили 2 446 об’єктів житлового фонду.

За основними напрямками рівень підготовки до осінньо-зимового періоду області становить близько 60 %, що відповідає планам та графікам.

«Сьогодні надзвичайно важливо підготувати до проходження опалювального періоду усі заклади соціальної сфери, – наголосила керівниця області. – Окрім того, необхідно врахувати зміни до законодавства, зокрема, комунальним підприємствам необхідно провести роботу з перегляду тарифів, при цьому, обов’язковою складовою тарифів має бути інвестиційна програма», – зазначила губернатор області Світлана Онищук.

У ході наради також повідомили, що підприємства водопостачання та водовідведення відремонтували та замінили 6,82 км водопровідних мереж, 3,65 км каналізаційних мереж, підготували 36 насосних станцій водопостачання, 35 насосних станцій стічних вод, 19 очисних споруд, 5 водозбірних споруд.

У соціальній сфері 564 школи, 249 дитсадків та 462 медичні заклади готові до зими. Водночас норми зберігання вугілля для медичних закладів у регіоні залишаються низькими – 18,8 відсотка, що складає 321 тонну.


Читайте також:  Оплата за комуналку. Відомо, за яку послугу найбільше боргують прикарпатці

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...