Стало відомо, скільки франківців постраждали від домашнього насильства у цьому році

На Прикарпатті з початку року поліція відреагувала на понад тисячу звернень щодо домашнього насильства, передає “ГК“. За сім місяців мобільна група з протидії домашньому...

На Прикарпатті з початку року поліція відреагувала на понад тисячу звернень щодо домашнього насильства, передає “ГК“.

За сім місяців мобільна група з протидії домашньому насильству поліції Івано-Франківська відреагувала на 1139 повідомлень, пов’язаних із домашнім насильством, інформують у поліції області.

За результатами проведених перевірок 455 фактів отримали підтвердження.

Щодо 315 правопорушників працівники мобільних груп склали адміністративні матеріали за статтею 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За цей період від домашнього насильства в Івано-Франківську постраждали 399 – жінок, 76-чоловіків та 22 – дітей.

З метою негайного припинення фактів насильства та недопущення його в майбутньому працівники поліції винесли понад 350 термінових заборонних приписів стосовно кривдників та розпочали дев’ять кримінальних проваджень.

Поліція Івано-Франківщини нагадує громадянам, що мовчати про домашнє насильство не потрібно.

Якщо ви стали жертвою домашнього насильства або вам відома інформація про особу, щодо якої вчиняється насильство, не зволікайте, а інформуйте поліцію за номером “102”.

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...