Опалювальний сезон на Прикарпатті під загрозою зриву

Теплопостачальні підприємства Прикарпаття, які виробляють тепло для потреб населення, демонструють тенденцію до нарощування боргів за послугу розподілу природного газу. Так лише за перші сім...

Теплопостачальні підприємства Прикарпаття, які виробляють тепло для потреб населення, демонструють тенденцію до нарощування боргів за послугу розподілу природного газу. Так лише за перші сім місяців поточного року сума їх боргу перед АТ «Івано-Франківськгаз» зросла на 48%, – інформує Фіртка з посиланням на пресслужбу газовиків.

Цього року заборгованість теплопостачальних підприємств перед АТ «Івано-Франківськгаз» досягла суми  понад 26 млн грн. Найбільшими боржниками «Івано-Франківськгазу» є КП «Водотеплосервіс» – 5,5 млн грн та  ДМП “Івано-Франківськтеплокомуненерго” – 20,7 млн грн.

Незадовільний стан розрахунків теплопостачальних підприємств негативно впливає на роботу «Івано-Франківськгазу» та проведення планових робіт з модернізації газових мереж. За словами газовиків, саме влітку здійснюється найбільша частина робіт із встановлення нового газового обладнання, заміни газопроводів. Це, у свою чергу, забезпечує стабільне газопостачання впродовж опалювального сезону і тепло у домівках людей.

«Ситуація із ростом заборгованості теплопостачальних підприємств стає небезпечною. Це загрожує вчасному старту опалювального сезону передусім для прикарпатців, які отримують централізоване теплопостачання», – зазначає комерційний директор АТ «Івано-Франківськгаз» Віктор Кедик.

Близько 15% доходів АТ «Івано-Франківськгаз» отримує саме за послуги розподілу газу, надані теплопостачальним компаніям регіону. Тому зменшення рівня розрахунків з боку тепловиків негативно позначаються не лише на внутрішньому фінансовому стані газорозподільного підприємства, а й на його контрагентах. Зокрема, на взаєморозрахунках з ТОВ «Оператор ГТС України».

Читайте також: Уряд змінив нормативи для отримання субсидій: що змінилося

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...