«Я був би ідіотом, якби ішов вбивати з 4 патронами», – підозрюваний у замаху на вбивство франківця хоче під домашній арешт

16 серпня в Івано-Франківському апеляційному суді розглянули позов одного із підозрюваних у замаху на вбивство. Як писала “Галка” раніше, п’ятого серпня у селі Вовчинець...

16 серпня в Івано-Франківському апеляційному суді розглянули позов одного із підозрюваних у замаху на вбивство.

Як писала “Галка” раніше, п’ятого серпня у селі Вовчинець патрульні зупинили авто за неосвітлений номерний знак, а знайшли гвинтівку. Згодом стало відомо, що в машині перебували киянин та громадянин Республіки Білорусь, які планували вбивство франківського підприємця.

12 серпня, в Івано-Франківському апеляційному суді розглянули позов одного з підозрюваних про тримання під вартою – у підсумку судді залишили запобіжний захід в силі.

У понеділок, 16 серпня, судді розглянули позов іншого підозрюваного – громадянина Білорусі Зайцева, пише “Галка”.

На початку засідання підозрюваний з адвокатом просили засідання зробити закритим від журналістів – проте їм відмовили.

За словами адвоката підозрюваного, сторона обвинувачення не довела існування достатніх і вагомих ризиків, щоб тримати його підзахисного під вартою.

“Підозрюваний раніше несудимий, має вищу освіту та постійне місце проживання. Просимо обрати йому м’якіший запобіжний захід, як-от домашній арешт”.

«Підтримую свого адвоката. Як тільки нас затримали поліціянти, ми пішли на всі поступки та сказали, що будемо співпрацювати зі слідством. Я доброволець, брав участь у бойових діях. Зараз усі мої документи недійсні, тому поїхати з країни я і так не зможу. Прошу визначити розмір грошової застави та випустити мене під домашній арешт», – каже затриманий.

Натомість прокурор зазначив, що підозрюваний може незаконно впливати на іншого підозрюваного, та інших учасників розслідування, тому просить залишити його під вартою.

«Також підсудний вперше перебуває на території міста, тому все ж існує ризик, що він може втекти та не повернутися», – додав прокурор.

«Я приїжджав раніше, коли купляв машини. А завжди я працював і жив у Чернігові, працював там татуювальником. І ще в Києві. Всі кажуть, що я «можу щось зробити», але жодних доказів немає. У зброї було всього лиш 4 патрони. Якщо я би був кілером з такою кількістю патронів, то був би ідіотом», – додав затриманий.

Щоб прийняти рішення колегія суддів пішла в нарадчу кімнату.

Після наради судді вирішили залишити апеляційну скаргу без задоволення.

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...