Україну і Молдову сполучатиме новий міст: стартували підготовчі роботи

У Вінницькій області будують Ямпільський міст через Дністер, що стане частиною транспортного коридору між двома країнами та продовженням автошляху Р-08 Немирів – Ямпіль. Зараз...

У Вінницькій області будують Ямпільський міст через Дністер, що стане частиною транспортного коридору між двома країнами та продовженням автошляху Р-08 Немирів – Ямпіль.

Зараз завершується ремонт 116 км цієї дороги у Вінницькій області.Будівництво мосту здійснюється за моделлю «design-build». Це означає, що підрядна організація займається і проєктуванням і будівельними роботами. Ця модель заощаджує час та здешевлює реалізацію проєкту.Підрядниками розпочато процес підготовчих робіт▪ зняття родючого шару ґрунту;▪ вирубка порослі;▪ влаштування майданчиків для техніки.

 Підрядна організація: ТОВ «СП «Автострада»

.✅ Завершення робіт – до кінця 2022 року.

🔹 Де будуємо?

Міст зводимо на околицях міста Ямпіль та неподалік молдавського села Косеуць. Під’їздом до нього з української сторони стане автошлях Т-02-02 Могилів-Подільський – Ямпіль – Бершадь – Умань. З іншої сторони він примкне до молдавської траси М2 Кишинів – Сорока.Мостовий перехід через Дністер передбачає будівництво 2-х підходів: 1,068 км з української сторони та 5 км з молдавської.▪

 довжина естакади – 668 м;

 довжина мосту – 641 м;

 кількість опор – 21 шт;

 висота опор – від 8 до 40 м.

Наразі транспортний зв’язок між Україною і Молдовою через річку Дністер в області забезпечується мостом, який розміщений у зоні пункту пропуску «Могилів-Подільський – Отач» та мостом в на пункті пропуску «Бронниця – Унгурь», на якому дозволена маса транспортних засобів не перевищує 3,5 тонн, а на прикордонному переході «Ямпіль – Косеуць» працює лише паромна переправа, однак вона давно не відповідає вимогам часу і реальним потребам жителів держав. Новий міст у Ямполі покращить зв’язок між двома сусідніми країнами та дозволить скоротити час поїздки за маршрутом Київ — Кишинів.

Читайте також:

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...