Франківський драмтеатр відкрив театральний сезон на сході країни

Івано-Франківський драмтеатр відкрив 83-ий театральний сезон у місті Маріуполь. Гасло відкриття – «MAKE LOVE, NOT WAR!». Про це розповіли на фб-сторінці драмтеатру. “Символічно. На...

Івано-Франківський драмтеатр відкрив 83-ий театральний сезон у місті Маріуполь. Гасло відкриття – «MAKE LOVE, NOT WAR!».

Про це розповіли на фб-сторінці драмтеатру.

“Символічно. На сході країни. На відстані 1250 км від дому. Напередодні 30-х роковин Незалежності України. Першою виставою нашого нового сезону стала шекспірівська комедія “Дванадцята ніч, або Що захочете!” (реж. Олексій Гнатковський) у виконанні ветеранів і волонтерів АТО/ООС під художнім керівництвом Ростислава Держипільського”, – йдеться у дописі.

Ексклюзивно для фестивалю #iStage Ростислав Держипільський адаптував виставу для показу в Арт-дворі Центру сучасного мистецтва “Готель Континенталь” у Маріуполі. Пожежні сходи перетворилися на вартову вежу і балкон графині Олівії — та й загалом, весь простір нагадував чи то шекспірівський “Глобус”, чи то двір англійського замку “єлизаветинської епохи”.

“Сподіваємося, тепер Маріуполь буде асоціюватися у нас не лише з війною”, – сказали актори (вони ж ветерани і волонтери російсько-української війни) після вистави.

Категорії
Культура
Новини
Loading...