Четверо вчителів з Прикарпаття у списку ТОП-50 вчителів України

Чотири вчительки з Івано-Франківської області увійшли до рейтингу ТОП-50 найкращих учителів України. Це три вчительки з Івано-Франківська та одна – з Коломиї. Тетяна Бурцева з...

Чотири вчительки з Івано-Франківської області увійшли до рейтингу ТОП-50 найкращих учителів України.

Це три вчительки з Івано-Франківська та одна – з Коломиї.

Тетяна Бурцева з Івано-Франківська викладає в початковій школі № 26. Вчителька із 2016 року бере активну участь у Всеукраїнському проєкті “Розумники” і бере участь в дослідно-експериментальній роботі Всеукраїнського рівня за темою “Технологія навчання учнів початкових класів”.

У своїй роботі активно використовує сучасні підходи та активно залучає маленьких школярів до позашкільної діяльності. Вони займаються як екологічними ініціативами, так і волонтерською допомогою.

“Дуже горда, що діти з батьками охоче підтримують такі необхідні акції. Це є високим показником нашої гідності як патріотів”, – каже Тетяна Бурцева.

Леся Павлюк є вчителькою початкових класів у ліцеї № 7 Івано-Франківської міської ради.

Вона працює з учнями в інклюзивному класі й створює для них освітнє середовище, в якому діти можуть спілкуватися з рештою школярів. З дітьми зі звичайних класів півфіналістка ставить театральні вистави для заходів обласного рівня, підкорює олімпіади з математики й основ здоров’я та знімає великодні фільми.

Один із її вихованців увійшов до Книги рекордів України за здобутки з ментальної арифметики! На уроках Леся впроваджує STEM-освіту, ігрову технологію “Хрестики-нулики” та кінезіологію. Після Global Teacher Prize Ukraine вчителька бажає створити клас на свіжому повітрі, який би відповідав викликам пандемії.

“Вважаю, що для своїх учнів вчитель 21 століття – це справжній друг із дрібкою новаторського авантюризму. Моя місія в школі: відкрити внутрішній світ кожної дитини, допомогти їй повірити в себе, спрямувати до розвитку і заохотити до пізнання світу. А ще зробити процес навчання цікавим, невимушеним, усвідомленим та ефективним”, – говорить Леся Павлюк.

Мар’яна Лисишин викладає англійську мову в Коломийському ліцеї № 9. Вона має індивідуальний підхід до кожного учня за допомогою STEAM-уроків, елементів фінської освіти й наукових пікніків з англійської мови.

Її учні пишуть листи невидимими чорнилами, віртуально мандрівки в древні міста та виступають по радіо. Освітня мета півфіналістки – створити школу щастя, у якій діти зможуть розвивати м’які навички та емоційний інтелект.

“Моє завдання — залучити дитину так, щоб вона і не зрозуміла, як сама захопилась і розвинула свої навички”.

Аліса Павлюк вчителює в Початковій школі № 26 Івано-Франківської міської ради. У її обов’язки входять вчителювання у початковій школі: математика, українська мова(письмо + читання), “Я у світі”.

За один березень вихованці пані Аліси можуть отримати понад 200 дипломів за проходження олімпіад і конкурсів на онлайн-платформах. Також діти перемагають у конкурсах від Національного центру аерокосмічної освіти, виграють квитки на лялькові вистави для всього класу та борються з низькою самооцінкою.

На уроках півфіналістка впроваджує технологію “Smart Kids”, дає завдання на SWOT-аналіз літературних творів і застосовує самостійно розроблену дослідницьку лабораторію. У майбутньому вчителька планує технічно переоснастити школу та підвищити рівень екологічної компетентності дітей.

“За 25 років роботи в школі я займала різні посади: була вихователем групи продовженого дня, педагогом-організатором, вчителем християнської етики, спробувала навіть викладацьку діяльність в університеті. І на кожній з цих посад намагалася бути людиною, поважати особистість учня”.

Читайте також:Героям АТО та Майдану: На Коломийщині відкрили меморіальний комплекс

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...