Google привітав українців дудлом із зображенням козацької чайки

Компанія Google привітала українців з 30-річчям Незалежності за допомогою стилізованого зображення козацької чайки, яке створене із використанням традиційних кольорів українського прапора та тризуба. Як...

Компанія Google привітала українців з 30-річчям Незалежності за допомогою стилізованого зображення козацької чайки, яке створене із використанням традиційних кольорів українського прапора та тризуба.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіційний блог – Google Україна.

Сьогодні Google відзначає 30-річчя Незалежності України яскравим дудлом. У святковому логотипі традиційно використані відтінки блакитного і жовтого – кольорів прапора України, а в центрі розташовано стилізоване зображення славнозвісної козацької чайки – судна запорізьких козаків – з українським тризубом на вітрилі, – йдеться в повідомленні.

Козацькі чайки були легкими, маневреними вітрильними човнами запорізьких козаків періоду XVI-XVII ст. Вважають, що чайка зобов’язана своєю назвою незвичній швидкості і легкості, які човен демонстрував на воді. Інноваційність конструкції козацьких чайок давала їм перевагу і дозволила одержати багато перемог.

Категорії
Культура
Новини
Loading...