Вперше в Україні: у центральній міській лікарні Івано-Франківська запровадили професійний клінінг

Перші в Україні та Івано-Франківську. У центральній міській лікарні для прибирання використовують новітнє обладнання та систему кольорового кодування. Таким чином, зменшують ризик поширення інфекції...

Перші в Україні та Івано-Франківську. У центральній міській лікарні для прибирання використовують новітнє обладнання та систему кольорового кодування. Таким чином, зменшують ризик поширення інфекції у закладі.

Івано-Франківська центральна міська лікарня – перший медичний заклад в Україні, який запровадив медичний клінінг. За зразок взяли німецький досвід та створили власну сервісну службу, медперсонал пройшов відповідне навчання.

“Це економія води, економія часу, це полегшення нашої праці, ми не носимо відра. Візочком проїхались від палати до палати”, – ділиться працівниця медичної сервісної служби Юлія.

Керівник лікарні Тарас Масляк розповідає, що побачив такі відділення за кордоном та захотів запровадити такі покращення у франківській лікарні. Над створенням системи працювали рік і витратили близько двох мільйонів гривень. Ці кошти отримали з міського бюджету, власних заощаджень та грантові. 

“Люди спеціально підготовлені й знають як: помити, повитирати, прибрати, перестелити. Ми все запроваджуємо для того, щоб була менша кількість інфекції”, – розповів лікар.


Читайте також: На Коломийщині відкрили спорткомплекс, який здатний приймати міжнародні змагання

Категорії
Життя
Новини
Loading...