Прикарпатці боргують 39 мільйонів гривень за електроенергію

З 20 серпня 2021 набрав чинності Закон України, який скасовує заборону на вимкнення побутових споживачів через заборгованість. Відтепер мораторій на вимкнення діятиме лише на період «червоного рівня»...

З 20 серпня 2021 набрав чинності Закон України, який скасовує заборону на вимкнення побутових споживачів через заборгованість. Відтепер мораторій на вимкнення діятиме лише на період «червоного рівня» карантину та 30 днів після його завершення (в окремих областях України).

Аби попередити масові знеструмлення, ТОВ “Прикарпаттяобленерго” просить всіх клієнтів, які мають борг, якнайшвидше погасити його. З 26 серпня, згідно з нормативними актами, «Прикарпатенерготрейд» починає направляти споживачам попередження про вимкнення.

Відновлення електропостачання після вимкнення відбувається тільки після повного погашення боргу. Потім споживач має взяти рахунок на повторне підключення, оплатити його і чекати на відновлення електропостачання (протягом 3-5 робочих днів).

Досі на час карантину діяла заборона на вимкнення побутових споживачів через заборгованість. Втім, окремі абоненти сприйняли це обмеження як «зелене світло» не платити за електроенергію взагалі. Загальна заборгованість населення Івано-Франківської області станом на 20.08.2021 становить 38.8 млн грн. (а це понад 25 тис. cпоживачів).

Така ситуація є небезпечною для злагодженої роботи ринку електроенергії. Вона критично впливає на загальний стан розрахунків, що ставить під загрозу надійність електропостачання для всіх споживачів.

Заборгованість не виникає раптово – це закономірне явище для тих, хто споживає і систематично не платить. Обленерго постійно веде діалог з клієнтами, інформує про борги і готове спільно шукати шляхи вирішення проблеми.

Дізнатись стан особового рахунку можна:

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...