У Калуші зачинився вільний простір “Пошта”

Соціальний проєкт, який проіснував менше року, оголосив про закриття на невизначений період з 1 вересня. Команда прийняла рішення про закриття «Пошти» через кілька причин....

Соціальний проєкт, який проіснував менше року, оголосив про закриття на невизначений період з 1 вересня.

Команда прийняла рішення про закриття «Пошти» через кілька причин. Офіційною назвали неспроможність оптатити оренду приміщення та комунальні послуги, йдеться у зверненні на офіційній сторінці в Facеbook.

“Все-таки, ми — соціальний проєкт, який не має на меті заробітку. Всі донейшени та внески Друзів простору скеровували для розвитку спільноти. Проаналізували витрати, ми виявили, що ці немаленькі кошти можна використати ефективніше на побутові витрати або ж так звані обновки”, — йдеться в повідомленні.

Ще одним важливим фактором, що повпливав на таке рішення, є, за словами творців, “користування добрим ім’ям Вільного простору “Пошта”:

“Ми усвідомлюємо, несемо безпосередню відповідальність за всіх людей, які називаються нашими представниками (хоча насправді не є ними), маючи на меті свою особисту вигоду. В результаті отримуємо скарги на свою адресу за те, чого не робили і вигрібаємо всяке гі*но за те, про що навіть не підозрювали”.

Вільний простір “Пошта” наголошує, що є неполітичною і нерелігійною організацією, тому не може бути співорганізаторами подій від політичних партій чи приймати грошову допомогу від релігійних організацій, однією з яких є Церква.

“Просимо звертатись до членів команди, якщо у вас виникають сумніви щодо причетності певної людини до нашої діяльності”, — акцентують активісти.

Приміщення на проспекті Лесі Українки, 14 стало хорошим стартовим майданчиком — простором для створення спільноти креативних та вільних, єднання люблячих сердець у пари та здобуття неоціненного досвіду на практиці, запевняють творці простору.

“Ще в лютому 2021 року ми зареєструвались як неприбуткова громадська організація «Вільні калуські люди». В новий простір залетимо з новою назвою, а “Пошта” залишається теплим спомином про цей майже рік з вдячністю в наших та ваших (сподіваємось) серцях”, — йдеться у зверненні.

Нагадаємо, що вільний простір “Пошта” запрацював 1 листопада 2020 року і припиняє свою діяльність 1 вересня 2021 року.

Востаннє “Пошта” відкриє свої двері 29 серпня о 19:00, щоб згадати про майже рік своєї діяльності.

Читайте також:  У Вишкові завершують спорудження школи

Категорії
Життя
Новини
Loading...