Прикарпатські бджолярі можуть отримати дотації за наявні бджолосім’ї

Дотація за бджолосім’ї надається фізичним особам та суб’єктам господарювання, які є власниками бджолосімей, за наявні від 10 до 300 бджолосімей. Інформує Голос-Інфо з посиланням...

Дотація за бджолосім’ї надається фізичним особам та суб’єктам господарювання, які є власниками бджолосімей, за наявні від 10 до 300 бджолосімей.

Інформує Голос-Інфо з посиланням на Департамент економічного розвитку, екології та енергозбереження.


Дотації за бджолосім’ї надається на безповоротній основі фізичним особам та суб’єктам господарювання, які є власниками бджолосімей.


За наявні від 10 до 300 бджолосімей прикарпатські бджолярі можуть отримати дотацію у розмірі 200 гривень за бджолосім’ю.


У разі наявності більше ніж 300 бджолосімей максимальний розмір дотації становить 60 000 гривень одному отримувачу.


Для отримання дотації за бджолосім’ї потрібно подати документи про місцезнаходженням пасіки до управління інтеграції громад виконавчого комітету міської ради (м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського, 21, каб. 811).


Перелік необхідних документів визначено вищезгаданою постановою КМУ від 7 лютого 2018 року № 107 (із змінами).


Зазначимо, що для нарахування дотації за бджолосім’ї фізичним особам та суб’єктам господарювання, дотація нараховується на ту кількість бджолосімей, що зазначена у ветеринарно-санітарному паспорті пасіки, обстеження якої було проведено Держпродспоживслужбою у поточному році.


Крім того, підставою для внесення до відомості на отримання дотації за бджолосім’ї є реєстрація потужності фізичної особи або суб’єкта господарювання, які є власниками бджолосімей, у Державному реєстрі потужностей операторів ринку в Головному управлінні Держпродспоживслужби в області, далі ‒ управління інтеграції громад виконавчого комітету міської ради.


Документи для отримання дотації за бджолосім’ї приймаються до 1 жовтня 2021 року.

Читайте також: На Прикарпатті виявили 31 випадок COVID-19: 28 осіб одужали

Категорії
Життя
Новини
Loading...