В Україну із США приїхала велика партія вакцини від COVID-19

У Всесвітній організації охорони здоров’я наголошують, що для запобігання розповсюдженню в Україні штаму “Омікрон” до липня 2022 року необхідно щепити 70% населення. Дитячий фонд...

У Всесвітній організації охорони здоров’я наголошують, що для запобігання розповсюдженню в Україні штаму “Омікрон” до липня 2022 року необхідно щепити 70% населення.

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 999 тис. 180 доз вакцини проти COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech, наданих урядом США в рамках ініціативи COVAX, передає “Уніан”.

Як повідомляє Міністерство охорони здоров’я, зберігання й логістику мРНК-вакцин з цієї поставки в рамках COVAX, із дотриманням відповідного температурного режиму в Україні забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) через проект SAFEMed.

Також сказано, що ця партія надана в рамках глобальних заходів із забезпечення справедливого та рівного доступу до безпечних та ефективних вакцин від COVID-19 у світі, щоб якнайбільше людей в Україні отримали критично важливий захист від захворювання, особливо на тлі розповсюдження штаму “Омікрон”.

У МОЗ повідомили, що на сьогодні USAID вже виділив близько 10 млн доларів на підтримку вакцинації в Україні та передав країні майже 3,2 млн доз вакцин (Moderna and Pfizer) від COVID-19 через COVAX. Кошти, виділені USAID, спрямовані на підтримку комунікації вакцинації від COVID-19, співпрацю з громадами задля збільшення прихильності до вакцинації, надання технічної допомоги, навчання медичного персоналу консультувати українців про вакцинацію, оновлення холодового ланцюга, підтримку логістики та зберігання вакцин.

Загалом з початку пандемії USAID надав Україні відповідну допомогу на загальну суму понад $50 млн.

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...