За забрудення земель стічними водами підприємство заплатить 169 тис грн штрафу

Калуською окружною прокуратурою забезпечено виконання рішення суду у справі за позовом прокуратури в інтересах держави в особі  Державної екологічної інспекції Карпатського округу про стягнення шкоди,...

Калуською окружною прокуратурою забезпечено виконання рішення суду у справі за позовом прокуратури в інтересах держави в особі  Державної екологічної інспекції Карпатського округу про стягнення шкоди, заподіяної внаслідок порушення  екологічного законодавства, в розмірі  близько 169 тис. грн.

  Перевіркою екологічної інспекції виявлено порушення вимог Водного кодексу України: підприємство не дотримувалось умов скидання стічних вод у водні об’єкти,  що призвело до забруднення земельних ділянок площею 460 м2.

  Оскільки шкоду, заподіяну навколишньому природному середовищу, товариство відмовлялось добровільно сплатити до  місцевого бюджету, прокуратура звернулась із позовом до суду, який було задоволено в повному обсязі.

  На теперішній час рішення виконано, кошти поступили у фонд охорони навколишнього природного середовища територіальної громади. 

Читайте також: До Калуського суду звернулася хвора дитина, щоб потрапити до Книги рекордів Гіннеса

Категорії
Новини
Новини
Loading...