Тисяча за вакцинацію: як гроші “єПідтримки” вплинули на книжковий бізнес у Франківську

В одній із книгарень Івано-Франківська 90% покупців розраховуються за книжки карткою “єПідтримка”. Про це Суспільному розповів працівник магазину Богдан Вовчук. У деяких книгарнях міста...

В одній із книгарень Івано-Франківська 90% покупців розраховуються за книжки карткою “єПідтримка”. Про це Суспільному розповів працівник магазину Богдан Вовчук. У деяких книгарнях міста продажі зросли вдвічі.

За словами Богдана Вовчука, найбільший попит серед покупців має дитяча література. Далі — психологічна і художня. Найменше люди цікавляться фаховою літературою, повідомляє Суспільне.

“Дитяча література — не з дешевих. Тому люди, які не мали можливості купити ці книги раніше, тепер можуть собі щось вибрати. Беруть книги про самовдосконалення, бізнес. Кількість покупців збільшилася, раніше ми годинами могли стояти у залі й чекати, коли зайде покупець”, — розповів Богдан Вовчук.

"Раніше годинами могли чекати, поки зайде покупець". Як франківці витрачають 1 000 грн у книгарнях

Богдан Вовчук додає, що у книгарні також допомагають розрахуватися тим людям, у яких телефон не має відповідної платіжної функції.

Директор видавництва в Івано-Франківську Василь Карп’юк каже, що люди не купували книжки. Тепер гроші за вакцинацію підштовхнули їх до покупок.

“Це — такий, так би мовити, кисневий балон для видавничої сфери, коли можна розрахуватися з боргами, що були раніше, чи вкласти гроші в якісь нові проєкти, які “заморозили” через їхню відсутність”, — каже Василь Карп’юк.

"Раніше годинами могли чекати, поки зайде покупець". Як франківці витрачають 1 000 грн у книгарнях

Крім того, на сайті видавництва продаж книг із 16 грудня зріс майже вдвічі. 70% покупців розраховуються одразу через Інтернет, що свідчить про те, що люди використовують саме картку єПідтримка, каже Василь Карп’юк.

“Найбільший попит у нас — на комплекти. Ми створили спеціальні комплекти за ціною 500 грн і 1 000 грн для того, щоб людям було зручно розраховуватися. Їм не треба по різних сайтах шукати, потім зіставляти ці ціни. Ми зробили комплекти різної тематики: сучасна література, нон-фікшн, кілька гуцульських комплектів”, — сказав Василь Карп’юк.

Франківка Софія Сапіжак розповіла, що свою тисячу за вакцинацію отримала приблизно півтора місяця тому. За частину цієї суми планує купити книги.

"Раніше годинами могли чекати, поки зайде покупець". Як франківці витрачають 1 000 грн у книгарнях

“Я люблю читати. Мені подобається українська література, воєнна література. Недавно прочитала Ремарка. Зараз планую ще якусь книгу купити. На решта грошей, можливо, з друзями піду в кіно, може кудись поїду. Ще точно не визначилася”, — говорить Софія Сапіжак.

Читайте також: У Калуші на Івано-Франківщині для жінок і дітей відкрили “кризову кімнату”

Категорії
Гроші
Новини
Loading...