Росія накопичує запаси крові у військах біля українських кордонів – Reuters

Росія накопичує запаси крові та медичні матеріали до військ, розквартированих поблизу українських кордонів. Про це повідомляє Reuters з посиланням на трьох неназваних американських посадовців. Три...

Росія накопичує запаси крові та медичні матеріали до військ, розквартированих поблизу українських кордонів.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на трьох неназваних американських посадовців.

Три анонімні джерела Reuters твердять, що накопичення запасів крові в шпиталях військ, розквартированих поблизу українських кордонів, є важливим свідченням на користь можливого вторгнення Росії до України. Ці запаси в шпиталях, вочевидь, зберігають для переливання пораненим. 

У Пентагоні раніше повідомляли, що Росія накопичує медичні матеріали у військах, розміщених уздовж українських кордонів, але твердження про накопичення запасів крові є новим.

На думку американського експерта генерал-лейтенанта у відставці Бена Ходжеса, це не є остаточним доказом неминучості російського вторгнення, але здійснити повномасштабне вторгнення російському командуванню було би неможливо без наявності запасів крові в шпиталях. 

За словами двох згаданих джерел Reuters, американська розвідка зафіксувала транспортування запасів крові Росією в останні кілька тижнів.

Міністерство оборони РФ не відповіло на письмовий запит міжнародних журналістів стосовно цієї інформації.

Так само, ані речниця Білого дому, ані представники Пентагону не змогли підтвердити, чи спростувати твердження анонімних посадовців.

Нагадаємо, на Калущині авто з’їхало на узбіччя: є постраждала.

Категорії
Новини
Новини
Loading...