“Це — не чума, це — не нормально”. Марцінків про черги на безкоштовні ПЛР-тестування у Франківську

Міський голова Івано-Франківської територіальної громади Руслан Марцінків відреагував на ситуацію з утворенням великих черг людей на безкоштовні ПЛР-тестування у поліклініках Франківська. З його слів,...

Міський голова Івано-Франківської територіальної громади Руслан Марцінків відреагував на ситуацію з утворенням великих черг людей на безкоштовні ПЛР-тестування у поліклініках Франківська. З його слів, черги формуються через те, що організація проведення тестів у місті — погана, логістика — не продумана.

Про це Марцінків сказав на оперативній нараді, пише Суспільне

“Це — не нормально, це — щось погано організовано. Черги — кілометрові. Це не є чума. Більшість людей вже перехворіли. Якусь логістику продумайте. Це — не правильно. Ви подивіться, які черги в поліклініці № 5. Візьміть зал якийсь величезний, умовно —спортзал”, — сказав Руслан Марцінків.

Начальниця управління охорони здоров’я міської ради Марія Бойко каже, робити ПЛР-тестування у великому залі не можуть, адже “забір має відбуватися в певних умовах, певними людьми”. З її слів, “зараз хворіє не тільки населення, але і медперсонал”. Тому забори ПЛР-тестувань сконцентрували у двох поліклініках.

“ПЛР-тестування роблять в декількох поліклініках Івано-Франківська, але одночасно приходить велика кількість людей. ПЛР беруть у всіх поліклініках, але за графіком. Переважно у поліклініках № 2, № 3 та № 5. Здебільшого працюють № 2 та № 5. Хворіє не тільки населення, але й лікарі. Третина медиків у нас хворіє зараз, тому такі черги створилися”, — сказала Марія Бойко.

За словами Руслана Марцінківа, через черги люди змушені здавати ПЛР-тест у приватних клініках.

“Люди говорять, що ви спеціально це влаштовуєте, щоб люди йшли у приватні поліклініки та за 600 грн здавати ПЛР-тест. Людина прийшла, дві години постояла. Потім вона “плюне” і піде в приватну. Це все — вигадки ваших лікарів. Це можна організувати нормально”, — сказав Руслан Марцінків.

На нараді міський голова дав доручення начальниці управління охорони здоров’я Марії Бойко організувати процес “більш цивілізовано”, щоб не утворювалися черги.

Читайте також: До і після. Ремонт дороги в Клубівцях продовжується

Категорії
Влада
Новини
Loading...