Зеленський підписав указ про збільшення армії на 100 тисяч та вищу зарплату військовим

Президент Володимир Зеленський у Верховній Раді підписав указ про зміцнення обороноздатності країни. Про це сказав сам Зеленський з трибуни ВР сьогодні, 1 лютого.  Він...

Президент Володимир Зеленський у Верховній Раді підписав указ про зміцнення обороноздатності країни.

Про це сказав сам Зеленський з трибуни ВР сьогодні, 1 лютого.  Він зазначив, що розроблено указ про зміцнення обороноздатності держави і привабливості військової служби. Цим указом передбачено збільшення грошового забезпечення усіх військових до рівня не нижче 3-х мінімальних заробітних плат.

Перехід України до засад професійної армії, збільшення терміну дії контрактів, розробка концепції житлового забезпечення військовослужбовців, система кар’єрного росту офіцерів, а також збільшення протягом наступних 3 років чисельності Збройних сил на 100 тисяч осіб професійної армії, створення додаткових 20 бригад ЗСУ, – сказав президент.

Відповідний указ Зеленський підписав за трибуною парламенту. За його словами, документ підготували не тому що “скоро війна”, а для того, аби був “мир”.

Це важливо, адже Росія з березня 2021 року нарощує військову міць біля кордонів України на сході та в окупованому Криму під приводом військових навчань.

За даними розвідок США та деяких європейських країн, Путін може планувати пряме вторгнення на територію України. РФ відхрещується від звинувачень та “переводить стрілки” в ескалації ситуації на НАТО. Аналітики припускають, що РФ може використати формальним приводом для вторгнення якусь провокацію.

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...