Сенат Польщі ухвалив резолюцію на підтримку України

Верхня палата польського парламенту (Сенат) у п’ятницю ухвалила резолюцію на підтримку України. Документ ухвалено одноголосно: за нього проголосували усі 92 сенатори, ніхто не утримався...

Верхня палата польського парламенту (Сенат) у п’ятницю ухвалила резолюцію на підтримку України.

Документ ухвалено одноголосно: за нього проголосували усі 92 сенатори, ніхто не утримався і не проголосував проти, повідомляє Укрінформ.

Як зазначається в резолюції, вільна Україна є одним з гарантів безпеки Польщі. Польща була першою країною, яка визнала незалежність України, а польські уряди підтримували стратегічне партнерство між Києвом і Варшавою.

Сьогодні Україна зіткнулася зі смертельною небезпекою – загрози чергового вторгнення. Відтак дуже важливо, щоб польська влада надійно підтримувала нашого сусіда, адже немає безпечної Польщі без незалежної України, – наголошується в резолюції.

Як зазначається, Сенат Польщі підтримує надання Україні політичної та фінансової допомоги, постачання зброї, а також участь військових країн-членів НАТО у навчанні українських військових. Підкреслюється, що усі дії, спрямовані проти агресора, мають величезний вплив на моральний дух українського народу.

Нагадаємо, що українські АЗС отримали нову граничну ціну на пальне.

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...