Власник передумав: в UAnimals кажуть, що не змогли забрати лева Рому зі Старуні

Скандал з утриманням і долею лева Ромки, який живе в приватному господарстві в селі Старуня на Івано-Франківщині, 12 лютого отримав неочікуване продовження. За даними...

Скандал з утриманням і долею лева Ромки, який живе в приватному господарстві в селі Старуня на Івано-Франківщині, 12 лютого отримав неочікуване продовження. За даними правозахисної організації UAnimals, власник передумав добровільно віддавати тварину у реабілітаційний центр.

Вранці 12 лютого активісти разом з «Притулком для диких тварин» прибули до села Старуня Івано-Франківської області, попередньо домовившись із господарем про добровільне вилучення тварини.

Зоозахисники нагадують, що умови утримання Роми не відповідають його біологічним та видовим особливостям, а його безконтрольні прогулянки є небезпечними як для звіра, так і для навколишніх. До того ж такі види тварин можуть утримувати лише профільні організації із спеціальною підготовкою. Станом на початок лютого стало відомо, що власник, після обурення сусідів і захисників прав тварин, погодився передати тварину у притулок.

Про це інформувала Державна екологічна інспекція Карпатського округу, передає “Галка”.

На місце прибула машина із кліткою, яка повністю відповідає міжнародним стандартам перевезення тварин ІАТА. Разом з тим лева у дорозі мав би супроводжувати ветеринар.

Проте власник лева Андрій Сидорук раптово навідріз відмовився добровільно передавати тварину і шукав будь-які зачіпки, аби не віддати Рому. Наразі ситуація з утриманням лева є критичною, а також є прямою загрозою для тварини та мешканців села!, – кажуть в UAnimals.

Активісти нагадують, що оскільки державних реабілітаційних центрів для левів на сьогодні в Україні немає – єдиним прийнятним варіантом є передати тварину на перетримку до Притулку фонду, що спеціалізується на допомозі диким тваринам. І тим часом отримати дозвіл на перевезення до спеціалізованих реабілітаційних центрів в Європі чи Африці для великих кішок.

Оскільки питання вилучення лева не вдалося з власником вирішити мирно – доля Роми буде вирішуватись в правовому полі, кажуть в UAnimals.

Там закликали Державну екологічну інспекцію Карпатського округу та поліцію Івано-Франківської області до співпраці, аби професійно скласти усі необхідні протоколи та ретельно зібрати матеріали для підготовки до суду.

Категорії
Новини
Новини
Loading...