У Мінцифри хочуть закупити “єСмартфони” не дорожчі за п’ять тисяч гривень

У Міністерстві цифрової трансформації розраховують, що телефони у межах програми “єСмартфон” коштуватимуть бюджету не більш як 5 тис. грн. Як передає Укрінформ, про це...

У Міністерстві цифрової трансформації розраховують, що телефони у межах програми “єСмартфон” коштуватимуть бюджету не більш як 5 тис. грн.

Як передає Укрінформ, про це перший заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб сказав в інтерв’ю DEV.Україна.

Вивчаємо можливість процедури закупівлі. Проходять переговори та з Samsung, і з українськими внутрішніми виробниками. Від однієї компанії є пропозиція зробити спецмодель під це замовлення. Хочемо, щоб смартфон обійшовся не дорожче 5 тис. грн, – повідомив Вискуб.

За його словами, Мінцифри надало виробникам початкові вимоги.

Хочемо, щоб там був NFC. eSIM ми поки прибрали. Він істотно здорожчує закупівлю. Хоча eSIM би вирішив багато наших проблем з точки зору прив’язки до конкретного абонента, – підкреслив Вискуб.

Він додав, що Мінцифри з мобільними операторами знайшли інший спосіб контролю і забезпечать, щоб “бабуся чи дідусь не змогли передати свій смартфон комусь іншому”.

Сім-карта буде прив’язана, наприклад, до IMEI телефона і зареєстрована на паспорт. А номер стане відразу фінансовим номером, прив’язаним до паспорта для мінімізації шахрайства, – зазначив Викуб.

Він додав, що мобільні оператори також пропонують установку спеціального додатка, що дозволить контролювати незмінність користування пристроєм.

Категорії
Влада
Новини
Loading...