В Україні злетіли ціни на хліб

За два тижні хліб подорожчав майже на 10%. Ціни на хліб в Україні в лютому порівняно з січнем (за два тижні) зросли в середньому...

За два тижні хліб подорожчав майже на 10%.

Ціни на хліб в Україні в лютому порівняно з січнем (за два тижні) зросли в середньому на понад 2 гривні (без малого 10%).

Уточнюється, що середня ціна хліба пшеничного (650 грам) у січні становила 25,20 грн, а 15 лютого вона досягла рівня 27,70 грн, пише ДТ з посиланням на Мінфін.

На початку лютого пшеничний хліб подорожчав до рекордної за останні п’ять років ціни – 25,9 грн. Хоча рік тому у супермаркетах він коштував 20,46 грн.

Також на понад 2 гривні подорожчав 600-грамовий хліб пшеничний Цар Хліб нарізка. У січні 2022 року за буханець у середньому віддавали 23,40 грн., а у лютому – 25,96 грн. Хоча у квітні 2021 року за такий хліб українці платили у середньому 21 гривню.

Нагадаємо, що на початку січня Міністерство аграрної політики оприлюднило список виробників соціальних продуктів, яким дадуть для виробництва природний газ внутрішнього видобутку з обмеженою 25-відсотковою націнкою. Проте ціна хліба залежить не лише від вартості газу.

За даними портів України, з 11 по 14 лютого відвантаження зерна з морських терміналів України склало рекордні 867 тис. т, що значно перевищує відвантаження минулого року.

Нагадаємо, що у Мінцифри хочуть закупити “єСмартфони” не дорожчі за п’ять тисяч гривень.

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...